Wellicht het allerbelangrijkste is ons prachtige brede superschone strand, wat wij als B&B dan ook nog eens op loopafstand hebben, namelijk aan het einde van onze weg. Nog geen tien minuutjes lopen! Op dit strand is het heerlijk toeven met een ligstoel en een boek maar ook wandelen is een zalige bezigheid. De vele strandtenten/restaurants hebben een prima aanbod van zowel heerlijke koffie en drankjes tot simpele of uitgebreide lunches en diners; voor ieder wat wils!

Je kunt kilometers wandelen en mijmeren langs de waterkant met je voetjes in de zee, eventueel verstand op nul en genieten maar……

Renesse en omgeving: de duinen

Ook de brede duinenrij is een ontdekkingtocht waard; prachtige natuurgebieden op zich met veel levende have zoals reeen, damherten, meeuwen, paarden ed.

b&b renesse, bed & breakfast renesse, guesthouse renesse

Natuurlijk moet u beslist ook een keer de zonsondergang gaan zien, adembenemend!

Watersport in Zeeland

Eveneens de moeite van het bekijken waard is de Brouwersdam/Noordzeestrand en dan vooral als er wat wind staat. Ontelbare watersporters bevolken dan de kust en de waterkant en vooral de kitesurfers zorgen dan voor een kleurrijk schouwspel.
Surfers en kitebuggy’s zijn ook in grote getale te zien maar ook vissers gooien er graag een lijntje uit. Gevaren wordt er ook volop aan de ander zijde, op ons prachtige Grevelingenmeer.

Zeehonden

Tegenwoordig hebben we trouwens nog een nieuwe grote groep bewoners van onze kusten en dat zijn de zeehonden, vanaf het strand in grote getale te zien wanneer ze zonnebaden op de zandbanken. Als je geluk hebt, zie je ze af en toe zwemmen langs de kust. Je kunt zelfs een zeehondensafari boeken waarbij je ze nog dichterbij kunt bekijken. Bij de Brouwersdam is een sluisje waar ze regelmatig een visje proberen te vangen, en je deze flinke jongens van dichtbij kunt bewonderen. Uiteraard kunnen we je uitleggen waar dat is!

b&b renesse, bed & breakfast renesse, guesthouse renesse

Fiets- en wandelroute door Renesse en omgeving

Die prachtige Schouwse kust is uiteraard onderdeel van de lange Nederlandse kustlijn. Ons mooie dorpje is dan ook ook gelegen aan de populaire wandel en fiets kustroute die al door vele van onze gasten, in zijn geheel danwel in stukjes werd gefiets of gelopen. Zeer de moeite waard volgens hen!

Levendig Renesse

Behalve onze mooie Schouwse stranden en omgeving hebben we natuurlijk ook nog een heel gezellig, levendig dorp met talrijke terrassen en allerlei leuke restaurantjes met werkelijk voor iedere bezoeker van ons dorp wel een hapje naar je smaak. Vroeger was Renesse vooral bekend dankzij feestende jongeren, maar tegenwoordig hebben de discotheken plaatsgemaakt voor restaurantjes, cafe’s en koffiezaakjes.
Ook hebben we een aantal hele leuke winkels variërend van klein tot groot met de meest modieuze mode en sportkleding tot superleuke woonwinkels met de mooiste hebbedingen of kadootjes. Een goedgesorteerd tuincentrum en een weekmarkt met lokale producten in de zomerperiode zijn ook trekpleisters! Met Concert at Sea in het voorjaar en de Fjoertoer aan het einde van de zomer staat Renesse op de kaart.

Markt in Renesse en omgeving

In de zomermaanden (begin april tot oktober) is er iedere woensdag van 08.00 tot 15.00 uur markt op de Ring van Renesse. Hier vind je lekker fruit, verse vis, bloemen, kleding en cadeauartikelen. De markt in Renesse gemist? Op donderdag heb je nog een kans, dan is er markt in het nabijgelegen stadje Zierikzee.
Daarnaast worden er regelmatig themamarkten georganiseerd, zoals bijvoorbeeld aan gezellige nachtmarkten. Deze vinden niet op een vaste dag plaats, maar we kunnen je er alles over vertellen wanneer je aankomt bij de B&B!

Kortom: Renesse bruist! En hoe…